Importants novetats legislatives per a la professió

1063

Aquest estiu/tardor està sent molt actiu quant a novetats legislatives per la professió que comporten importants  beneficis per als ETT’s. Aquí us les indiquem:

  • Supressió de l’Impost del Sol.
    Aquest dissabte s’ha publicat el Decret-Llei 15/2018 de mesures urgents per la transició energètica i la protecció dels consumidors.
    Aquesta norma suposa una important impuls a la competència i a l’activitat econòmica de la professió, simplifica i elimina inconvenients administratius, treu el pagament de taxes de les renovables dels consumidors, el registre es farà d’ofici a partir dels bolletins d’REBT. Es reconeix dins del concepte d’autoconsum a diversos consumidors, associacions de consumidors i instal·lacions pròximes, eximeix de la obligació de registrar-se, crea un registre TELEMÀTIC, declaratiu i gratuit.
    Els Enginyers tècnics de Telecomunicació no tenim cap problema per projectar i instal·lar aquest projectes.
    Los Graduados Ingenieros Técnicos de Telecomunicación somos expertos con más de 150 años de experiencia en energía eléctrica. El Instituto de Energía Solar de España se creó en Telecomunicaciones en 1979. Somos … Llegir més.
  • Acord  de govern per la Implementació de la tecnologia Blockchain a l’activitat de les administracions públiques catalanes.
    El 24 de juliol es va aprovar ACORD GOV/65/2018, de 24 de juliol, pel qual s’impulsa la implementació de la tecnologia blockchain a l’activitat de les administracions públiques catalanes.
    Té l’objectiu d’impulsar la tecnologia blockchain i el seu ús dins l’administració, posicionar Catalunya, potencia coneixement i talent, recerca, promocionar en la ciutadania.
    A més, s’ha acordat crear un grup de treball interdepartamental que tindrà enllestida l’estratègia a 31 de desembre i es preveu la seva aplicació l’any vinent. El pla d’impuls identificarà els àmbits d’actuació.
    Hem de saber que una blockchain (cadena de blocs) és una base de dades distribuïda que permet mantenir un registre de transaccions permanent, immutable i de manera segura…
  • Col·legiació d’Ofici. Sentència del Tribunal Superior de Justícia de València
    Ja fa temps que anem informant que els títols universitaris com el nostre s’han de col·legiar per exercir una professió bàsicament pel control deontològic. La sentencia núm. 1216/2018 valida la col·legiació d’ofici. No és intel·ligent esperar a perdre algun privilegi per adonar-se que qui té el títol i no està col·legiat infringeix la llei.
    Totes les setmanes es col·legien enginyers al nostre col·legi per què han perdut feines, concursos, etc… Els RRHH revisen la finestreta única del col·legi, per certificar que el ETT està col·legiat, al no trobar-lo pensen que menteixen. En les altres professions no entenen que una persona no és col·legi tenint aquest dret.
  • Prorrogada la finestreta única de l’administració fins el 2/10/2020.
    Amb la publicació de la Llei 39/2015 de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques és va fixar que entrava completament en vigor l’1 d’octubre del 2018, en aquesta data totes les administracions tenien que estar preparades.
    Tal i com hem explicat altres cops aquesta llei obliga a les professions titulades, com la d’Enginyer Tècnic de Telecomunicació, a adreçar-se amb l’administració només telemàticament.
    Si coneixeu companys aviseu-los per que cada mes es col·legia algun company per aquest motiu, no esperis a perdre algun dret. RDL 11/2018 Títol V art.6.
  • Modificació Decret 98/2014 de Mediació en les relacions de Consum.
    La principal modificació que introdueix fa referència a la necessitat d’acreditar competències en la medicació; quan a matèries s’han d’acreditar 120h de formació i en tècniques se n’han d’acreditar 60h.
    El Col·legi és l’encarregat de convalidar l’experiència a sol·licitud dels interessats.
    Per tal de poder sol·licitar-ho heu d’emplenar aquesta SOL·LICITUD
Total Page Visits: 4498 - Today Page Visits: 5
Artículo anteriorEliminado el impuesto al sol. Impulso real a la competencia y a la actividad económica.
Artículo siguienteEntrades gratuïtes per assistir al Barça B-Villareal B

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí