Publicada al BOE la resolució per a la liquidació de les instal·lacions de producció i de les instal·lacions d’autoconsum.

826

La Resolució de 7 de novembre de 2019, de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, per la qual s’aprova l’adaptació del procediment d’operació 14.8 «Subjecte de liquidació de les instal·lacions de producció i de les instal·lacions d’autoconsum» i del procediment d’operació 14.4 «Drets de cobrament i obligacions de pagament pels serveis d’ajust del sistema» al Reial decret 244/2019, de 5 d’abril,es va publicar al BOE.

En aquest sentit, el subjecte de liquidació de l’energia excedentària d’instal·lacions de producció i generació en règim d’autoconsum, es distingeixen 4 punts :

1. Instal·lacions de producció i generació no acolliments al mecanisme de compensació simplificada:

 • Igualtat entre subjecte de liquidació de l’energia horària excedentària de les instal·lacions de producció no acollides al mecanisme de compensació simplificada de l’article 14 del RD 244/2019, i les instal·lacions de producció sense autoconsum.
 • El subjecte de liquidació de l’energia excedentària individualitzada serà el comercialitzador de cada consumidor associat (de les no acollides al mecanisme de compensació simplificada) En aquest cas, el distribuïdor assignarà l’energia horària excedentària individualitzada de cada CUPS a la unitat de compra del comercialitzador associat a aquest CUPS.

2. Instal·lacions de producció i generació acollides al mecanisme de compensació simplificada:

 • El subjecte de liquidació de l’energia horària excedentària serà el comercialitzador de cada consumidor associat.
 • En el cas d’instal·lacions de generació associades a un autoconsum col·lectiu sense excedents que s’acullin al mecanisme de compensació simplificada, el subjecte de liquidació  serà el comercialitzador de cada consumidor associat.

En els casos a i b anteriors el distribuïdor encarregat de la lectura del consumidor rebrà del consumidor el contracte (o acord) de compensació d’excedents. El distribuïdor assignarà l’energia horària excedentària o, en el cas d’autoconsum col·lectiu, l’energia horària excedentària individualitzada de cada CUPS, a la unitat de compra del comercialitzador associat a aquest CUPS.

3. Canvis de modalitat d’autoconsum:

 • Es comunicats pel distribuïdor a l’operador del sistema segons el que es preveu en el P. o. 10.11.
 • En cas de modificació de modalitat d’autoconsum que impliqui un canvi a un autoconsum amb excedents sense compensació simplificada, el subjecte de liquidació canviarà del comercialitzador al titular o representant de la instal·lació en la data d’activació de la modificació del contracte d’accés.
 • En la modificació de la modalitat d’autoconsum que impliqui un canvi a un autoconsum amb excedents amb compensació simplificada, el subjecte de liquidació canvia del titular o representant de la instal·lació al comercialitzador associat al subministrament en la data d’activació de la modificació del contracte d’accés.

4. Instal·lacions de producció i generació en el cas de autoconsumidors sense dret a PVPC que transitòriament es quedin sense contracte.

 • Els consumidors sense dret al Preu Voluntari per al Petit Consumidor (PVPC) que transitòriament es quedin sense contracte, passaran a ser subministrats pel comercialitzador de referència per l’energia consumida.
 • En cas que l’autoconsum estigués acollit a la modalitat d’excedents sense compensació prèviament al traspàs, el subjecte de liquidació passarà a ser el representant d’últim recurs i l’assignació de l’energia excedentària del consumidor que transitòriament es queda sense contracte, es realitzarà conforme al que s’estableix en l’apartat 11.1.a.
 • En cas que l’autoconsum estigués acollit a la modalitat amb excedents amb compensació o a la modalitat sense excedents col·lectiu, l’assignació de la mesura es realitzarà conforme al que s’estableix en l’apartat 11.2. considerant que el subjecte de liquidació serà el comercialitzador de referència.
 • El distribuïdor comunicarà a l’US la data d’activació del traspàs al COR en el cas que la instal·lació d’autoconsum estigués acolliment prèviament a la modalitat d’excedents sense compensació simplificada.
Total Page Visits: 1022 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorNormativa pel disseny de projectes per a enginyers
Artículo siguienteReunió desplegament del 2on Dividend Digital 2020 i canvis directes

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí