ICAEN convoca ajuts per la mobilitat sostenible

0
80

El Real Decret 72/2019 és l’encarregat de regular el programa de incentius a la mobilitat eficient i sostenible. Aquests ajuts per la mobilitat sostenible convocats per l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) inclou subvencions per a les instal·lacions de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Els tràmits es realitzaran telemàticament.

Per altra banda, també ha publicat el Reial Decret 244/2019, que regula les condicions administratives, tècniques i econòmiques de l’autoconsum d’energia elèctrica. Aquests te novetats, entre les que destaca el reconeixement de la figura de l’autoconsum col·lectiu i l’estableix un mecanisme simplificat per tal de poder compensar l’energia produïda i no consumida per als petits consumidors. Pel que fa als  tràmits es simplifiquen en general, sobretot per als microconsumidors.

Tot el referent a aquestes subvencions i les seves sol·licituds es faran de forma reglada.

En relació, a les quanties de l’ajut per la inversió neta per l’eficiència energètica del sector industrial, les grans empreses es fan amb el 30%, les pimes es reparteixen la els tants per cents amb un 40% per les mitjanes i el 50% per les petites.

Els ajuts per al pla PIRVEC i MOVES varien depenent del tipus de vehicle a adquirir.

INFORMACIÓ TOTS AQUESTS AJUTS ICAEN

 

159total visits,1visits today

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here