31 d’octubre data definitiva per la implantació del 2on Dividend Digital

658

El Consell de Ministres ha aprovat la nova data per a la finalització del procés d’alliberament de la banda de 700MHz, Segon Dividend Digital, serà el pròxim 31 d’octubre. Aquesta nova data és conseqüència de la situació excepcional provocada per la crisi sanitària del COVID-19, ja que les mesures de distanciament social i restricció de mobilitat implantades durant l’estat d’alarma van obligar a alentir l’execució de les actuacions per a l’alliberament d’aquestes freqüències, necessàries per al desplegament de les futures xarxes 5G. La data de finalització, abans d’aquesta situació, era el 30 de juny de 2020.

A més, com a conseqüència es produeix també l’ajornament de la licitació de la banda de freqüències de 700Mhz per a serveis 5G, que, tal com es va anunciar es produirà en el primer trimestre de 2021.

La nova data per a completar el procés del Segon Dividend Digital s’ha establert tenint en compte la finalització de l’estat d’alarma, el Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat i després d’analitzar la situació dels treballs realitzats fins avui en tota Espanya.

D’altra banda, les emissions en simulcast (emissió simultània d’un canal de televisió a través de les freqüències nova i antiga) es mantindran fins al 30 de setembre, amb la finalitat de facilitar als usuaris l’adaptació de les seves instal·lacions per a rebre les noves freqüències planificades.

Mesures de seguretat per la COVID-19

Les tasques d’alliberament del Segon Dividend Digital que han d’executar els diferents agents s’hauran de continuar realitzant, en qualsevol cas, seguint sempre les instruccions dictades per les autoritats sanitàries. En concret, el personal tècnic que realitzi actuacions en els edificis i domicilis particulars haurà d’adoptar les mesures de prevenció necessàries, com el distanciament social, la utilització de màscares i guants d’un sol ús o solucions desinfectants.

 

Notícies relacionades:

Nous canals de TDT 2019. Segon Dividend Catalunya

Desheredados del Segundo Dividendo Digital 700MHz, TDT 2, 5G, IoT

 

Total Page Visits: 953 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorAlemanya també publica l’app pel rastreig de la COVID-19
Artículo siguienteJornada formació ISACA Barcelona: Eines descentralitzades contra la Covid-19

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí