246 MEUR d’ajuts per a projectes de renovables

1074

S’han publicat dues Ordres de bases reguladores per la concessió de 246 milions d’euros en ajuts per a projectes de renovables a través de convocatòries en règim de concurrència competitiva. Aquestes línies es complementaran amb dues pròximes convocatòries específiques per a la promoció de projectes renovables a Illes Balears, amb un pressupost de 20 milions d’euros; i Canàries, on es destinaran altres 54 milions d’euros.

Així, un total de 316 milions d’euros en ajuts que el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) destinarà amb l‘objectiu de donar suport a projectes innovadors que afavoreixin la integració d’energies renovables en els sistemes de generació d’energia elèctrica o tèrmica per tal de contribuir a la consecució dels objectius que s’ha fixat Espanya en aquesta matèria: duplicar el consum d’energia renovable en 2030, i aconseguir la neutralitat climàtica en 2050.

Les bases reguladores permeten realitzar convocatòries amb càrrec al programa fins al 31 de desembre de 2021, tret que s’hagi disposat de tota la partida pressupostària que, d’altra banda, podrà ser ampliada amb fons comunitaris destinats a la recuperació econòmica de la UE.

S’estableixen dos tipologies d’ajudes:

Sol·licitants:

Podran presentar-se a les convocatòries persones físiques o jurídiques, públiques o privades, que vagin a realitzar un projecte d’acord amb aquestes especificacions. També podran sol·licitar subvencions comunitats de béns, comunitats de propietaris, agrupacions de comunitats de propietaris i altres agrupacions que puguin dur a terme l’actuació de l’ajuda. L’import de l’ajuda, que no podrà excedir de 50 milions, es determinarà en cadascuna de les convocatòries i d’acord amb criteris com la potència instal·lada associada al projecte.

 

Total Page Visits: 1026 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorAjudes a les televisions per les despeses de les emissions simulcast exigides pel 2DD
Artículo siguienteInforme del procès d’antenització lligat a la Lliberació del Segon Dividend Digital

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí