El II Congrés de Seguretat i Telecomunicacions, referent del sector

1733

El passat 30 de maig Toledo va acollir la 2a edició del Congrés de Seguretat i Telecomunicacions, organitzat pel COGITT, la Demarcació de Castella-la Manxa i l’Ajuntament de la capital castellà-manxega, una cita a la qual van assistir més d’un centenar d’enginyers de telecomunicacions, experts en ciberseguretat d’empreses privades i membres de les Forces i Cossos de Seguretat.

El congrés d’àmbit internacional va cobrar especial rellevància després dels recents ciberatacs que van sofrir centenars d’organismes i empreses a tot el món, així com altres amenaces globals en àmbits de seguretat, que van des de terrorisme fins a la seguretat dels sistemes telemàtics en tots els països, amb incidència en ordinadors, telèfons mòbils, internet, alarmes, drones, etcètera.
Així, aquesta jornada va comptar amb la participació del Secretari d’Estat de Seguretat i màxim responsable a Espanya de la Seguretat global, José Antonio Nieto; José Luis Goberna, General de Divisió i director del Centre de Sistemes i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions; amb alts representants del INCIBE i de les Unitats militars d’emergències, Guàrdia Civil, Policia Nacional i diversos experts en ciberseguretat internacional: dels Cossos de l’Europol i CIA.
Nieto va destacar, entre d ‘altres, l’afirmació de què els enginyers de telecomunicacions són els garants de la seguretat d’un Estat, i tenen un paper destacadíssim en aquest treball que es fa des del INCIBE, ja que, són els encarregats de protegir i tenir cura de la seguretat dels usuaris. Va recordar que, en el que va d’any, a Espanya els operadors han comunicat 247 incidents relacionats amb la ciberdelinqüència, que són més de la meitat del total dels ciberincidents de l’any passat.
Durant la inauguració del Congrés, Nieto va subratllar que del ciberatac global del passat 12 de maig, que va afectar a 166 països, es va extreure la lliçó que és “absolutament imprescindible la col·laboració públic-privada per combatre aquest tipus de delinqüència”.
L’acte va ser presidit pel delegat del Govern a Castella-la Manxa, José Julián Gregorio; el Degà del COGITT, José Javier Medina; el Degà de la Demarcació de Castella- La Manxa del COGITT, José Fernando Díaz Bolaño, el Secretari Tècnic del Col·legi, Luis Miguel Chapinal, i experts del sector.

Total Page Visits: 1846 - Today Page Visits: 2
Artículo anterior2na Edició del Futures Industry Congress
Artículo siguienteAprovat el reglament del RIPCI

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí