Els enginyers lamenten els “pals de cec” amb el patinet elèctric

808

Opinió del COETTC sobre la nova normativa per al sector del patinet elèctric  que està preparant l’Ajuntament de Barcelona al diari TOTBarcelona dins de l’article (El sector del patinet elèctric demana un concurs per repartir-se el mercat de Barcelona)
Els enginyers de telecomunicacions també volen dir-hi la seva en l’elaboració del nou reglament i no veuen amb gaires bons ulls les informacions que transcendeixen sobre els patinets a Barcelona, com que ja s’han imposat quasi 6.000 multes i s’han confiscat un miler d’unitats als carrers. “Estem donant pals de cec com fa cent anys com quan va sortir el cotxe”, lamenta Jordi Farré, degà del Col·legi Oficial de Graduats Enginyers Tècnics de Telecomunicacions de Catalunya (COETTC).

Farré és un entusiasta dels vehicles de mobilitat personal perquè “ocupen molt menys espai que els cotxes i són més silenciosos i menys contaminants”. Augura que “obligaran a reconsiderar l’urbanisme de les ciutats” i demana a l’Ajuntament que els posi totes les facilitats possibles en lloc de traves. 

Per exemple, és contrari a obligar els usuaris a lligar el patinet en comptes de deixar-lo a la via pública, perquè creu que els sistemes telemàtics de desbloqueig ja són suficients i “si algú s’ha de preocupar dels robatoris seran els operadors, que són els propietaris dels patinets”. “A Madrid i a moltes altres ciutats pots deixar el vehicle al carrer sense lligar-lo, envies una foto a l’operador i si has aparcat malament o has fet alguna imprudència ja t’ho descompta l’empresa de la fiança que has deixat“, exemplifica.

Tot i que de moment el sector privat només s’ha interessat per implantar-se a les grans ciutats, Farré recomana una regulació estatal i no municipal per evitar que “cada ajuntament faci la seva norma”. Recorda que quan va arribar l’electricitat a Catalunya a finals del segle XIX també es van fer normes municipals i després “els condicionants tècnics xocaven entre si”. Tampoc és partidari de limitar un nombre màxim de patinets a la ciutat, com ha avançat el consistori que vol fer: “Serà el propi mercat qui limiti l’expansió, dictar un topall no té sentit sense experiència prèvia: no sabem quants patinets necessitem!”.

Pel que fa a la velocitat, aposta per acatar “”el límit de velocitat a nivell europeu de 25 km/h pels vehicles de mobilitat personal, que permet anar més de pressa que corrent però no prou ràpid per fer-te molt de mal si caus o atropellar algú com un cotxe“.

Ser restrictius amb el patinet, critica, pot ser un llast per a l’economia local: “Barcelona vol ser pionera en telecomunicacions, però en això va al darrere; si 25 operadors volen desembarcar aquí és perquè ja ho han provat a altres llocs del món mentre Barcelona encara no té aquest tipus de sharing“. En definitiva, diu, “ens condemnen a ser importadors de tecnologia en lloc d’exportadors”. “Si limitem aquest mercat no farem la innovació aquí i això és una desavantatge per les empreses catalanes”, conclou.

Més notícies:
Republica Checa: El patinet elèctric, el vehicle futur a Tarragona?

Total Page Visits: 1869 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorBases reguladores dels ajuts als Cupons Industria 4.0
Artículo siguienteSubvencions per a actuacions d’eficiència energètica en pimes i grans empreses del sector industrial

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí