2413 municipis espanyols ja estan adaptats per la recepció de la TDT

891

A partir del 14 de novembre seran 1413 poblacions més que faran un total de 3846 municipis a tota Espanya de 15 comunitats autònomes.

Els canvis de freqüència en la TDT derivats del procés del Segon Dividend Digital que es van iniciar el passat estiu, ja s’estan començant duent a terme. La prova és que, fins ara, els edificis comunitaris de 2.413 municipis, corresponents a 11 comunitats autònomes (Andalusia, Aragó, Castella La-Taca, Castella-Lleó, Comunitat Valenciana, Extremadura, Galícia, Illes Balears, La Rioja, Navarra i País Basc), ja han pogut iniciar el procés d’adaptació de les seves instal·lacions col·lectives de recepció de la TDT.

A partir del 14 de novembre, s’uniran a aquest procés altres 1.433 municipis de Canàries, Cantàbria, Catalunya i Madrid, i alguns municipis d’Aragó, Castelló, Castella-la Manxa i Castella i Lleó. En total, amb els canvis de freqüència del Segon Dividend Digital ja estaràn en marxa en 3.846 municipis de tota Espanya corresponents a 15 comunitats autònomes del total de les més de 8.100 poblacions que existeixen a l’Estat espanyol.
Durant el canvi de freqüències de TDT, amb la finalitat de facilitar la transició i minimitzar l’impacte per a la ciutadania, les cadenes de televisió emetran simultàniament a través de les freqüències nova i antiga (simulcast) abans d’efectuar l’apagat d’aquesta última. La resta de poblacions hauran de realitzar el canvi de freqüències en el primer trimestre de 2020 i es finalitzarà entorn al mes de maig.

Ajudes públiques
El passat 21 de juny es va aprovar per Reial decret una línia d’ajudes destinada a compensar els costos derivats de la recepció o accés als serveis de comunicació audiovisual televisiva en les edificacions afectades pel Segon Dividend Digital. La quantia de la subvenció oscil·la entre 104,3 € i 677,95 €, en funció de la infraestructura prèviament instal·lada en l’edifici. Les sol·licituds les gestionarà l’empresa pública Red.es i es podran presentar online fins al 30 de setembre de 2020.
Serà necessari aportar documentació justificativa, com la factura i el butlletí d’instal·lació. Només es podran sol·licitar ajudes per a les actuacions realitzades per empreses inscrites en el Registre d’Instal·ladors de Telecomunicacions de la Secretaria d’Estat per a l’Avanç Digital (https://avancedigital.gob.es/registroinstaladores)

Sobre el Segon Dividend Digital:
Desheredados del Segundo Dividendo Digital, 700MHz, TDT 2, 5G, IoT
Nous canals TDT. 2019. Segon Dividend Digital Catalunya

Altres canals d’informació sobre el Segon Dividend Digital està disponible www.televisiondigital.es i a través dels números d’atenció telefònica 901 20 10 04 i 91 088 98 79

Total Page Visits: 885 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorAjuts a les comunitats de propietaris per punts de recàrrega de vehicles elèctrics
Artículo siguienteEl INE seguirá la pista de los móviles de toda España durante ocho días

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí