Canvis en la tramitació dels expedients de solar

632

Us informem dels canvis en la tramitació dels expedients de solar, a causa de la implementació de la tramitació electrònica del tràmit de llicències, després de la reunió que es va mantenir sobre els canvis en la tramitació de l’Informe d’Idoneïtat Tècnica (IIT) derivats de la integració del projecte solar en el projecte d’obres, amb l’objectiu que en fessin difusió entre els seus associats i personal tècnic.

Per a nous procediments de llicència:
· S’implementa la tramitació telemàtica de les llicències d’obres seguint el concepte promogut per l’Ajuntament de “finestreta única”, amb l’objectiu de reduir el temps de tramitació i centralitzar a través d’un únic interlocutor (el tècnic de llicències) la gestió del procediment administratiu. Com a conseqüència el projecte d’energia s’haurà d’incloure com un Annex del Projecte d’Obres i deixarà de tramitar-se inicialment a través del GIOS, com fins ara.
· Això significa que el tràmit de presentació de documentació a l’Agència d’Energia per obtenir el Certificat d’inici de tramitació desapareix i es consolida amb l’IIT. És a dir, la Consulta Prèvia inclourà un Annex al projecte d’obres anomenat “Annex d’Energia Solar” en substitució del Certificat d’Inici de Tramitació amb l’Agència d’Energia, i per tant en la tramitació de l’IIT, l’ECA/Col·legi revisarà que tant la presència de la Separata d’Energia Solar, com que el seu contingut s’ajusti al contingut mínim que s’indica a la Guia resultant de la Consulta Prèvia.

Posteriorment, quan s’obri l’expedient de llicències, es farà automàticament la sol·licitud d’informe d’energia (no caldrà que es notifiqui) i, si calgués donar resposta a algun requeriment, la documentació s’aportaria a través de l’aplicatiu de llicències. És a dir, per a nous procediments no s’utilitzarà el gestor GIOS

NOTA: atès que les consultes prèvies tenen una vigència de 6 mesos, per passar l’IIT les consultes vigents amb data anterior al 04/11/2019 poden acollir-se al nou sistema de tramitació (presentació directament a l’IIT del projecte d’obres amb l’Annex de solar) o procedir amb la metodologia antiga (presentació de la justificació a l’Agència d’Energia prèviament a l’IIT), ja que a la consulta apareixerà encara Certificat d’Inici de Tramitació del projecte de solar.

Per a procediments en tràmit, la tramitació continua essent la mateixa que fins ara (tramitació mitjançant GIOS amb l’Agència d’Energia) fins a extingir l’expedient. En el cas que es realitzés una migració dels expedients en tràmit al nou sistema, es notificarà a tots els afectats.

Total Page Visits: 663 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorSubvencions per a actuacions d’eficiència energètica en pimes i grans empreses del sector industrial
Artículo siguienteNormativa pel disseny de projectes per a enginyers

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí