Certificació energètica. Notícies juliol 2023

402
MILLORES EN EL CERCADOR CERTIFICATS ENERGÈTICS
Per millores en el Cercador de Certificats d’Eficiència Energètica es pot verure degradat el seu funcionament fins el mes d’octubre. Pel mateix motiu està deshabilitada la cerca per referència cadastral. Podeu trobar els certificats amb l’opció de cerca per adreça i per id de tràmit.

DEDUCCIÓ EN LA DECLARACIÓ DE L’IMPOST DE LA RENDA PER MILLORES EN L’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA D’HABITATGE
Les despeses en millores en eficiència energètica del nostre habitatge es poden deduir en la declaració de l’impost de la renda.L’estalvi energètic es demostra comparant el certificat energètic de l’edifici existent, amb el posterior certificat energètic de projecte i d’edifici acabat. S’ha de complir amb la normativa que regula la certificació energètica (RD 390/2021) que indica: “el técnico competente realizará al menos una visita al inmueble, con una antelación máxima de tres meses antes de la emisión del certificado” (…) i “ El plazo para la presentación del certificado será el establecido por la comunidad autónoma o las ciudades de Ceuta y Melilla donde se ubique el edificio, o en su defecto, de un mes a contar desde su fecha de emisión”.Més informació:

  • Agència Tributària.
  • Resum de la normativa al web d’ICAEN.
  • Preguntes freqüents relacionades amb aquesta deducció al web d’ICAEN:

CURS D’EDIFICIS D’ENERGIA POSITIVA
El proper mes d’octubre, ICAEN, IREC, Leitat, Eurecat, CIMNE i CEEC, organitzen la 9a. edició del Curs d’edificis d’energia positiva (PEB).

En el curs es tractaran les novetats plantejades en la Directiva d’eficiència energètica dels edificis: definició i dates d’aplicació dels edificis d’emissions zero, el Digital Logbook, el Potencial d’escalfament global dels edificis, el marc normatiu Level(s), el Smart Readiness Indicator (SRI), entre d’altres.

 

Més informació i sessions

 

Total Page Visits: 428 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorCurs d’edificis d’energia positiva ICAEN
Artículo siguienteCurs d’especialització Perícia Judicial

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí